Hondenhotel


Tegen elkaar in de mand

De honden zijn minimaal twee uur per dag op de speelweides waar de honden op gras kunnen spelen en hun behoeften te doen.

Twee keer per dag krijgen de honden te eten, maar als de hond thuis vaker te eten krijgen is dat ook mogelijk.

De honden worden geborsteld, gewogen en indien nodig gewassen gedurende hun verblijf

Met welke honden ze het beste kunnen, wordt bepaald op de speelweide.

Daarna gaan ze met een of twee maatjes in de kennel. Wanneer een hond uit zijn vertrouwde omgeving is, is dat altijd even wennen.

Het is leuker als je dit met een maatje kunt doen, een beetje afleiding en gezelligheid kan geen kwaad.

Wij vinden het prachtig als twee honden die elkaar niet kennen na een paar dagen tegen elkaar aan in een mand liggen.

 

Wij proberen altijd honden samen vakantie te laten vieren, echter zijn sommige rassen naar onze mening en ervaring hier minder geschikt voor. Dit resulteert erin dat deze rassen altijd alleen in ons hotel verblijven.

De rassen die wij om deze redenen niet meer aannemen zijn bijvoorbeeld de Stafford, Pitbull Terrier en Bull terrier.

De honden van deze rassen die wij al eens hebben mogen ontvangen zijn nog steeds welkom, echter per 1 september 2019 hebben wij in de vakantieperiodes beperkt ruimte voor honden van deze rassen.

 

 

De hondendagopvang

Wij bieden u naast vakantieopvang ook de mogelijkheid om de honden voor een dagje te brengen. Het is mogelijk om uw hond voor het werk te komen brengen en na het werk weer op te halen. 

Het is voor de rust van de andere honden niet mogelijk om voor 6.30 uur te brengen en na 20.00 uur op te halen

In de dagopvang maken we roedels en laten de honden ook in een roedel uit. Sommige rassen zijn hier naar onze mening en ervaring niet geschikt voor. Voor de dagopvang geldt dan ook dat we hier de Stafford, Bull terrier en Pitbull terrier niet meer aannemen.

De verblijven

In het hotel zijn binnen- en buitenverblijven aanwezig. De binnenverblijven zijn ruim opgezet om uw hond een aangenaam verblijf te kunnen bieden. Buiten bieden wij royale speelweides. In het binnenverblijf hebben de honden de beschikking over vers drinkwater, een hondenmand met een warme deken. Als het te koud wordt dan is er ook vloerverwarming aanwezig. Ook hebben we airco voor als het in de zomer te warm wordt.

Er zijn 15 speelweides van 100m2 aanwezig waar de honden 3x per dag verblijven om hun behoefte te doen. De honden gaan per binnen verblijf in de speelweides zodat er geen irritaties ontstaan.

De voeding

Wij hebben in het hotel ons eigen voer van het merk ROYAL CANIN en www.hondenvoerkivo.com 
Omdat natuurlijk niet iedere hond het zelfde is en sommigen niet tegen ander voer kunnen i.v.m. b.v. slechte darmen, waardoor hij of zij heel snel aan de diarree raakt is het mogelijk om uw eigen voer mee te nemen.
Bij een speciaal dieetvoer is het ook verstandig om eigen voer voor uw hond mee te nemen. 

Voor, tijdens en na het verblijf

Voordat u uw hond komt brengen zal deze wel een aantal vaccinaties moeten hebben. De volgende vaccinaties stellen wij verplicht.

Hondenziekte 
Leptospirose (Weil) 
Kennelhoest (bordetella en dan de neusspray)

Deze vaccinaties dienen twee weken van te voren te zijn toegediend en mogen maximaal een jaar oud zijn bij het ophalen van uw hond. Tevens dient uw hond vrij te zijn van vlooien en wormen. De beste manier om dat te realiseren is om uw hond voor het verblijf in ons dierenpension te behandelen. Het is verstandig de hond na een langdurig verblijf, bij thuiskomst nog een keer extra te ontwormen en ontvlooien. De hond dient dan natuurlijk wel al volgens de richtlijnen ontwormt en ontvlooit te zijn.

Mochten de vaccinaties niet in orde zijn kan uw hond geweigerd worden.

 • Reserveren

  Direct online reserveren? Vult u dan het reserveringsformulier in.

  Formulier >
 • Contactgegevens

  Achterstraat 49
  6666 LB Heteren
  T (026) 472 20 12
  M
  Trimsalon
  info@betuwseweide.nl
 • Openingstijden

  Maandag tot Zaterdag

  09.00 - 10.00    16.00-17.00

  Zondag/feestdagen

  16.00 - 17.00

  Gesloten: 1e paasdag, 1e pinksterdag, 1e kerstdag.