Hondenhotel

 Voor de zomervakantie zijn alle hondenmandjes al gereserveerd van 22 Juli tot en met 20 Augustus 2022

Tegen elkaar in de mand

De honden zijn minimaal twee uur per dag op de speelweides waar de honden kunnen spelen en hun behoeften doen. Onze logees krijgen twee keer per dag te eten, maar als uw hond vaker te eten krijgt is dat ook mogelijk. De honden worden geborsteld, gewogen en indien nodig gewassen gedurende hun verblijf.

Met welke honden ze het beste samen kunnen zijn, wordt bepaald op de speelweide. We kijken daarbij naar ras, karakter, grootte en leeftijd van de honden. Met de jarenlange ervaring van onze medewerkers kunnen we altijd wel een geschikt maatje vinden. Mocht het zijn dat uw hond toch alleen in een kennel verblijft krijgt hij/zij een speeltje.

Daarna gaan ze met een of twee maatjes in de kennel. Wanneer een hond uit zijn vertrouwde omgeving is, is dat altijd even wennen. Het is leuker als je dit met een maatje kunt doen, een beetje afleiding en gezelligheid kan geen kwaad. Mocht het zijn dat meerdere honden die in verschillende kennels verblijven het goed met elkaar kunnen vinden gaan ze lekker met z'n allen op de speelweide.

Wij vinden het prachtig als twee honden die elkaar niet kennen na een paar dagen tegen elkaar aan in een mand liggen.

Wij proberen altijd honden samen vakantie te laten vieren, echter zijn sommige rassen naar onze mening en ervaring hier minder geschikt voor. Dit resulteert erin dat deze rassen altijd alleen in ons hotel verblijven.

De rassen, en kruisingen hiervan,  die wij om deze redenen niet meer aannemen zijn Staffordshire Terrier, Pitbull Terrier en Bull terrier.

De honden van deze rassen die wij al eens hebben mogen ontvangen zijn nog steeds welkom, echter hebben wij in de vakantieperiodes beperkt ruimte voor honden van deze rassen. 

De hondendagopvang

Wij bieden u naast vakantieopvang ook de mogelijkheid om uw hond voor een dagje te brengen. Het is mogelijk om uw hond voor het werk te komen brengen tussen 6.30 uur en 8.30 uur, en op te halen vanaf 15.00 uur tot 20.00 uur. Dit is alleen mogelijk als u hier structureel en minimaal 1 dag per week gebruik van maakt, uw hond het goed kan vinden met andere honden, en de juiste inentingen heeft gehad (jaarlijkse cocktail en hondenhoest).

Bij de dagopvang gaan de honden vaak in grotere groepen van 4 of 5 (of meer) naar de speelweides. Het is prachtig om te zien dat de "vaste gasten" elkaar herkennen en gelijk gaan spelen. Het is voor een nieuwe hond/ pup altijd even wennen in de nieuwe omgeving met andere honden, mensen, geluiden en geurtjes. We proberen dan ook altijd om de eerste paar keer de nieuwe hond te koppelen aan een "vaste gast " zodat deze hond het wennen sneller laat gaan en de nieuwe hond makkelijker went en lekker meegaat in de groep. We genieten ervan om een pup te zien opgroeien en de hondentaal te zien leren kennen. In verband met de entingen en inwerktijd is uw hond welkom wanneer hij/zij 14 weken of ouder is.

Het is voor de rust van de andere honden niet mogelijk om voor 6.30 uur te brengen en na 20.00 uur op te halen

In de dagopvang maken we roedels en laten de honden ook in een roedel uit. Sommige rassen zijn hier naar onze mening en ervaring niet geschikt voor.

Voor de dagopvang geldt ook dat we hier de Staffordshire terrier, Bull terrier en Pitbull terrier, en kruisingen hiervan, niet meer aannemen.

De verblijven

In het hotel zijn binnen- en buitenverblijven aanwezig. De binnenverblijven zijn ruim opgezet om uw hond een aangenaam verblijf te kunnen bieden. Buiten bieden wij royale speelweides waar zij beschikking hebben over drinkwater, en met warm weer komen er zwembadjes bij. In het binnenverblijf hebben de logees altijd de beschikking over vers drinkwater en een hondenmand met een deken. Als het koud wordt is er vloerverwarming aanwezig zodat onze logees er warmpjes bijliggen. Als het warmer wordt hebben we airconditioning, zodat de logees het niet te warm krijgen.

Er zijn 15 speelweides van 100m2 aanwezig waar de honden 3 keer per dag verblijven om hun behoefte te doen en om lekker te rennen en te spelen.

De voeding

Wij hebben in het hotel ons eigen voer van het merk Kivo  www.hondenvoerkivo.com 
Omdat natuurlijk niet iedere hond hetzelfde is en sommigen niet tegen ander voer kunnen in verband met allergieën, of gevoelige darmen is het mogelijk om uw eigen voer mee te nemen.

Voor, tijdens en na het verblijf

Voordat u uw hond komt brengen zal deze wel een aantal vaccinaties moeten hebben. De volgende vaccinaties stellen wij verplicht.

- Hondenziekte 
- Leptospirose (Weil) 
- Hondenhoest (bordetella, de neusspray)

Deze vaccinaties dienen twee weken van te voren te zijn toegediend en mogen maximaal een jaar oud zijn bij het ophalen van uw hond. Tevens dient uw hond vrij te zijn van vlooien en wormen. De beste manier om dat te realiseren is om uw hond voor het verblijf in ons dierenhotel te behandelen. Het is verstandig de hond na een langdurig verblijf, bij thuiskomst nog een keer extra te ontwormen en ontvlooien. De hond dient dan natuurlijk wel al volgens de richtlijnen ontwormt en ontvlooit te zijn.

Mochten de vaccinaties niet in orde zijn dan wordt uw hond geweigerd. 

Mocht u uw hond eerder komen ophalen, om welke reden dan ook, dan brengen wij de gehele gereserveerde periode in rekening.