Hondenpension

Tegen elkaar in de mand

De honden zijn minimaal twee uur per dag op de speelweides en buitenverblijven van ons hondenpension, waar in de speelweides gras ligt. Twee keer per dag krijgen de honden eten, maar als de hond(en) thuis vaker eten krijgen is dat ook mogelijk. Honden worden geborsteld, gewogen en indien nodig gewassen gedurende hun verblijf. Het gaat ons om het speelplezier. Met welke honden ze het beste kunnen, wordt bepaald op de speelweide. Daarna gaan ze met een of twee maatjes in de kennel. Wanneer een hond uit zijn vertrouwde omgeving is, is dat altijd even wennen. Het is leuker als je dit met een maatje kunt doen, een beetje afleiding en gezelligheid kan geen kwaad. Wij vinden het prachtig als twee honden die elkaar niet kennen na een paar dagen tegen elkaar aan in een mand liggen.

De hondendagopvang

Wij bieden u naast vakantieopvang ook de mogelijkheid om de honden voor een dagje te brengen. Het is dan mogelijk om uw hond(en) voor uw werk te komen brengen en na het werk weer op te halen. 
We werken dan met een ander systheem waardoor u niet aan de openingstijden gebonden zit. Het is wel voor de rust van de andere honden niet mogelijk om na 20 uur op te halen of voor half 7 te brengen.

De verblijven

In het pension zijn binnen- en buitenverblijven aanwezig. De binnenverblijven zijn ruim opgezet om uw hond een aangenaam verblijf te kunnen bieden. Buiten bieden wij royale speelweides. In het binnenverblijf hebben de honden de beschikking over vers drinkwater, een hondenmand en daarbij een warme deken. Als het in de winter te koud wordt dan is er ook vloerverwarming aanwezig. Ook hebben we gedeeltelijk airco voor als het in de zomer erg warm wordt.

Vanuit het binnenverblijf is er een uitloop naar het buitenverblijf waar de honden bij mooi weer kunnen verblijven. Er zijn 15 speelweides van circa 100-120 m2 aanwezig waar de honden 3x per dag verblijven om hun behoefte te doen. De honden gaan per binnen verblijf in de speelweides zodat er geen irritaties ontstaan.

De voeding

Wij hebben in het pension ons eigen voer van het merk ROYAL CANIN 
Omdat natuurlijk niet iedere hond het zelfde is en sommigen niet tegen ander voer kunnen i.v.m. b.v. slechte darmen, waardoor hij of zij heel snel aan de diarree raakt is het mogelijk om uw eigen voer mee te nemen.
Bij een speciaal dieetvoer is het ook verstandig om eigen voer voor uw hond mee te nemen. 

Voor, tijdens en na het verblijf

Voordat u uw hond komt brengen zal deze wel een aantal vaccinaties moeten hebben. De volgende vaccinaties stellen wij verplicht.

Hondenziekte 
Leptospirose (Weil) 
Kennelhoest (bordetella en dan de neusspray)

Deze vaccinaties dienen twee weken van te voren te zijn toegediend en mogen maximaal een jaar oud zijn bij het ophalen van uw hond. Tevens dient uw hond vrij te zijn van vlooien en wormen. De beste manier om dat te realiseren is om uw hond voor het verblijf in ons dierenpension te behandelen. Het is verstandig de hond na een langdurig verblijf, bij thuiskomst nog een keer extra te ontwormen en ontvlooien. De hond dient dan natuurlijk wel al volgens de richtlijnen ontwormt en ontvlooit te zijn.

Erkend dierenpension

 • Reserveren

  Direct online reserveren? Vult u dan het reserveringsformulier in.

  Formulier >
 • Contactgegevens

  Achterstraat 49
  6666 LB Heteren
  T (026) 472 20 12
  M 06 - 25 107 839
  Trimsalon 06 - 510 233 76
  info@betuwseweide.nl
 • Openingstijden

  • Zo.16.00 - 17.00
  • Ma. - Za.09.00 - 10.00
  •                       16.00 - 17.00
   Gesloten: 1e paasdag, 1e pinksterdag, 1e kerstdag, overige feestdagen als zondag