Over ons

'ik zal mezelf even voorstellen'

Ik ben Gerard Ariëns en de eigenaar van dierenpension “De Betuwse weide”. Wij hebben in juni 2004 onze deuren geopend en zijn langzaam gegroeid, wij kunnen nu 160 honden en 80 katten laten logeren. Het pension is voortdurend in beweging om de beste zorg voor uw huisdier mogelijk te maken. Zo zijn we al vanaf het begin lid van de brancheorganisatie Dibevo en sinds 2007 lid van Dierbaar. Dierbaar is een organisatie waarbij je als bedrijf een examen aflegt om erkend te worden.

'Ik ben trots op mijn team'

Alleen het dak en de buitenmuur bleven staan, nadat Gerard Ariëns de boerderij van zijn ouders ombouwde tot dierenpension De Betuwse weide. Het gebouw kan minimaal dertig jaar mee, is voorzien van een geavanceerd reinigingssysteem en is grootschalig opgezet. Natuurlijk had hij ook voor een kleinere opzet kunnen kiezen, maar met deze grootte kon hij twee mensen in dienst nemen. Gerard is trots op zijn mensen, vooral vanwege hun deskundigheid op het paraveterinaire en dierverzorgende gebied.

Vanaf die tijd zijn er alweer verschillende dingen veranderd. Zo is er nog een gebouw bijgekomen voor de honden en katten en zijn de buitenverblijven bij de honden overkapt. In de zomer van 2009 is er een speciale ruimte gecreëerd voor de wat oudere en of zieke honden, zodat ze wat extra rust hebben. Tevens is er een uitbreiding gedaan bij de katten met een mooie uitloop naar buiten. Ook is er een nieuwe ventilatie aangelegd bij de honden. Een gedeelte van het pension heeft nu een airco/ventilatie/warmtesysteem, dit om ziektes zoveel mogelijk tegen te gaan. Er is vanaf januari 2012 ook een medifonds opgericht.

'Van wieg tot graf'

Gerard gaat uit van het scenario dat een hond als pup komt bij De Betuwse weide en blijft komen totdat-ie van ouderdom sterft. Van wieg tot graf. Want als je een dier van pups af aan brengt, weet-ie niet beter en is het dier meteen op zijn gemak en in het ritme. De dieren accepteren meer van elkaar, ze worden in die zin socialer. Elk jaar naar het pension is goed voor een hond. Op die manier groeien ze op in een roedel en snappen ze echt wat het is om hond te zijn.

'Je hebt bezitters en liefhebbers'

Klanten zijn kritisch, zeker als het hun huisdier betreft. Mensen houden soms net zoveel van hun hond als hun kind, dat is ook het verschil tussen huisdierbezitters en huisdierliefhebbers. Representatie vindt Gerard belangrijk. De Betuwse weide heeft een huisstijl, dat maakt het eenduidig en dus betrouwbaar.

 

Erkend dierenpension

 • Reserveren

  Direct online reserveren? Vult u dan het reserveringsformulier in.

  Formulier >
 • Contactgegevens

  Achterstraat 49
  6666 LB Heteren
  T (026) 472 20 12
  M 06 - 25 107 839
  Trimsalon 06 - 510 233 76
  info@betuwseweide.nl
 • Openingstijden

  • Zo.16.00 - 17.00
  • Ma. - Za.09.00 - 10.00
  •                       16.00 - 17.00
   Gesloten: 1e paasdag, 1e pinksterdag, 1e kerstdag, overige feestdagen als zondag